Sever Kosova: Sutra džipijada "Šatorice 2016"

Džipijada "Šatorice 2016" biće organizovana sutra na Severu Kosova i Metohije. Šesta po redu džipijada, koju organizuje Off road klub "Sever", biće podeljena u dve kategorije – za ljubitelje vožnje po lošijem zemljanom terenu, ili tzv. off road vožnje, kao i za vozače novijih vozila koja nisu spremna za ovaj tip vožnje, već će se kretati po nešto pristupačnijem terenu. 

U 8:30 učesnici ovogodišnje džipijade krenuće put potkopaoničkog sela Borčane, gde će se održati i glavna trka. Oni mogu da biraju na koji način će stići do Borčana. Početna stanica odakle se kreće je Sočanica. Vozači se od 7:30 do 8:30 okupljaju ispred Osnovne škole "Vuk Karadžić" u ovom mestu. 

Maršuta kojoj će se kretati vozači opredeljeni za vožnju po lošijem terenu – neravnom i punom kamenja je Sočanica-Slatina-Mikudina-Borčane. 

Za one druge vozače koji će se svojim vozilima kretati po nešto pristupačnijem terenu, maršuta je Sočanica-Mošnice-Borčane. 

U selu Borčane je, u 10:30 predviđeno novo okupljanje vozača, takođe ispred seoske osnovne škole, zatim, u periodu od 10:30 do 11:30 vrši se prijava za takmičenje na stazi, a u 14 časova biće proglašen i pobednik. Za sve učesnike ispred osnovne škole u Borčanu obezbeđen je parking kao i kamp mesta za šatore i roštilj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.