DSS sa KiM-a u podršci Rašković-Ivić da odbije razgovor sa Vučićem: U Srbiji diktatura, Vučić kooperativan u predaji KiM-a

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije "u potpunosti podržava" odluku predsednice ove stranke, Sande Rašković-Ivić, da se ne odazove eventualnom pozivu na razgovor mandatara za sastavljanje nove Vlade, Aleksandra Vučića, saopštio je danas ovaj odbor sa KiM-a. Oni tvrde da su sa nedavnim srpskim parlamentarnim izborima, za koje navode da su neregularni, "jako dobro" upoznati i Brisel i Vašington, ali da, kako dalje dodaju, oni ne reaguju. Odbor DSS-sa KiM-a ističe da Brisel i Vašington to ne čini jer je, kako ocenjuju, Aleksandar Vučić, za njih, "pogodna politička ličnost dokle god pokazuje apsolutnu kooperativnost u predaji Kosova i Metohije". U nastavku pročitajte razloge za koje ovaj pokrajinski odbor DSS tvrdi da su doveli do odluke Rašković-Ivić da se ne odazove eventualnom pozivu Aleksandra Vučića, a koji se odnose na "legalizaciju bezvlašća, kriminala i korupcije i uvođenja diktature" u Srbiji, a još jednom su ponovili optužbu o sumnji da je SNS organizovao bombaški i vatreni napad na kuću poslanika Demokratske stranke Srbije Slaviše Ristića.

– "U poslednje dve godine, u režiji Aleksandra Vučića, sistemski je organizovano razbijanje Demokratske stanke Srbije raznim prljavim i nečasnim radnjama. One se sastoje u podmićivanju i kupovini odbornika, satanizaciji Demokratske stranke Srbije kroz razne izmišljene afere, učestvovanjem u finansiranju političkih grupacija odmetnutih od Demokratske stranke Srbije, koje su većim delom završile na izbornoj listi Srpske napredne stranke.

– Srpska napredna stranka i njen predsednik su organizatori velike izborne krađe izvršene na izborima 24.04.2016. godine. Ta izborna krađa je najočiglednija upravo u južnoj srpskoj pokrajini, za šta postoje mnogobrojni dokazi. Na taj način se Aleksandar Vučić žestoko trudio da Demokratsku stranku Srbije ostavi ispod cenzusa i ne dozvoli joj ulazak u Parlament Republike Srbije. Zbog krađe na izborima budući Parlament i Vlada Republike Srbije ne mogu biti ni legalni ni legitimni.

– Brutalno rušenje legalno izgrađenih objekata u beogradskom naselju Savamala od strane ljudi sa fantomkama na glavi, za koje se opravdano sumnja da ih je organizovala aktuelna vlast, a što je Aleksandar Vučić opravdao, a sada prikriva, je još jedan razlog zbog čega predsednica Demokratske stranke Srbije ne treba da se sretne sa premijerom.

– Predsednik Vlade Srbije je potpisnik Briselskog sporazuma koji predstavlja akt najveće nacionalne izdaje u istoriji srpkog naroda. Sa onima koji predaju teritoriju Kosova i Metohije, DSS nema o čemu da razgovara.

– Aktuelna vlast je legalizovala bezvlašće, kriminal i korupciju i uvela diktaturu u Republici Srbiji. Sa takvima Demokratska stranka Srbije nema šta da traži.

– Opravdano se sumnja da je u režiji Srpske napredne stranke organizovan bombaški i vatreni napad na kuću poslanika Demokratske stranke Srbije Slaviše Ristića. Predsednik SNS nije našao za shodno ni da iz kurtoaznih razloga osudi ovaj događaj."

Pokrajinski odbor DSS-a se u više navrata oglašavao saopštenjima za medije u kojima tvrde da se na srpskim parlamentarnim izborima u aprilu dogodila izborna krađa

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.