Selo Joševik: Pronađeni migranti

Četvoro migranata pronađeno je sinoć na lokalnom putu Joševik-Banjska na Severu Kosova, potvrđeno je za KoSSev iz Kosovske policije.

"Migrante, godišta ’75, '80, '85. i '97, pronаšla je policijska patrola koja patrolira u ovom delu opštine Zvečan, sinoć posle 22 časa. Nisu posedovali ličnu dokumentaciju i nisu znali ni gde se tačno nalaze. Predstavili su se kao Pakistanci," kaže za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Besim Hoti.

Moguće je, dodaje, da je migrante neko i ostavio na ovom putu, ali će se, ističe, time baviti jedinica za migrante u sklopu Granične policije koja će ih i preuzeti. 

"Policija je u više navrata pronalazila migrante na lokacijama na koje su ostavljeni, nakon što su prevareni," dodaje.

Migranti su pronađeni i prošle godine na Severu Kosova. Tako je avganistanska porodica Nazimi bila zbrinuta u mitrovičkoj bolnici nakon što je dobila prinovu – na autobuskoj stanici u selu Vračevo, nadomak samog administrativnog prelaza Jarinje. Slučajevi pronalaska migranata zabeleženi su i tokom 2016, a njih je u više navrata pronalazio i MUP Srbije kod Rudnice. Detaljnije u vestima: 

Na migrantskom putu: Avganistanska porodica dobila prinovu na Severu Kosova

Brnjak: Kosovski Albanac pokušao da u centralnu Srbiju prebaci sirijske emigrante

Zvečan: Ponovo 12 emigranata u vozilima Albanaca

Zvečan: 12 emigranata u vozilima Albanaca

Rudnica: Otkriveno 8 ilegalnih migranata

PONOVO: U Rudnici otkriveno 17 migranata iz Avganistana

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.