Selo Dragovac predaleko za policiju?

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Kuća Zlatke Perić iz sela Dragovac kod Slivova več nekoliko puta je na meti pljačkaša. Iz policije još uvek nema informacija o eventualnim istragama.

Šezdesetogodišnja Zlatka Perić iz sela Dragovac kod Slivova retko napušta svoju kuću. A onda kada to i učini, kako bi otišla do obližnje Gračanice, često zatekne obijen i opljačkan dom. Ovoga puta ostala je bez struje, jer su joj lopovi ukrali kompletnu električnu instalaciju. Pošto živi sama, kaže da je česta meta napada.

„Ovo nije prva krađa, ovo se meni dešava od 99 godine, stalno me kradu i napadaju. Izneli mi iz kuće sve što sam imala, porušili, izvukli instalaciju, obili brave, otvorena vrata, nije mi u kući ništa ostalo, čak su mi i tanjire i kašike odneli, ostalo mi je samo pet plastičnih tanjira. A slavila sam Slavu, imala sam sudove sve sam donela iz Gračanice,“ kaže Zlatka Perić.

U staroj i trošnoj kući Zlata živi sama, a malu penziju uglavnom troši na lekove. Kaže da imanje svojih roditelja neće prodavati.. Sve krađe i napade je prijavila policiji, ali kako kaže, nijedan počinilac nije pronađen.

„Policija dođe samo kada se nešto desi kada ih zoveš, mada nekoliko puta se desilo da su me pokrali i da uopšte nisu došli na uviđaj. Kažu da nisu mogli da pošalju patrolu jer su imali neki slučaj u Prištini. Oni dođu samo uzmu izjavu i ništa više“, kaže Zlatka.

Selo Dragovac kod Slivova spada u nadležnost prištinske policije. Pored brojnih pokušaja, ostali smo uskraćeni za informaciju dokle se stiglo sa istragom. Inače, do 1999 godine, selo Dragovac brojalo je 120 srpskih domaćinstava.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.