Seljimi i ostali oslobođeni optužbe za ratne zločine

Izvor: RTK2 (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)
 
Osnovni sud u Mitrovici proglasio je nevinim Suljejmana Seljimija, Nedžata Ćubrelja, Ismeta Hadžu i Šefkiju Huseina, optuženim za ratne zločine.
 
Predsednik sudskog veća Darius Sielici izjavio je da na suđenju nisu dokazani navodi iz optužnice, prema kojoj se sumnjalo da su optuženi kao pripadnici OVK počinili ratne zločine, narušavajući telesni integritet dva svedoka, A i B.
 
Seljimi, Ćubrelji, Hadža i Huseni bili su optuženi za ratne zločine počinjene tokom 1998. godine, na teritoriji Mitrovice, dok je Huseni bio optužen i za seksualno zlostavljanje jedne Albanke. Optužnica se zasnivala na svedočenju dva zaštićena svedoka.
 
Tom Gaši, advokat Suljejmana Seljimija, potvrdio je medijima da je Osnovni sud u Mitrovici doneo oslobađajuću presudu u slučaju Seljimi i ostali.
 
“Sud je doneo ispravnu odluku i odlobodio ih je optužnice. Tužilaštvo nije dokazalo optužbe o ulozi generala Seljimija i ostalih u tim radnjama”, rekao je Gaši.
 
Ovo je drugi slučaj sa kojim se suočavaju Seljimi i Ismet Hadža, pošto se obojici sudi u slučaju protiv Dreničke grupe.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.