Selaković od Katara zatražio da ne lobiraju za Prištinu – dajte šansu dijalogu

Foto: MSP

Ministar spoljnih poslova Republike Srbije, Nikola Selaković, sastao se danas sa ambasadorom Katara u Republici Srbiji šeikom Mubarakom Fahadom Al Tanijem, kom je uputio molbu da se Vlada Katara uzdrži od aktivnog lobiranja u korist Prištine, saopštilo je ministarstvo.

Srbija i Katar, osim neslaganja po pitanju Kosova i Metohije, nemaju otvorenih pitanja u bilateralnim odnosima, zbog čega je Selaković zatražio od ove zemlje da da šansu dijalogu i postizanju sporazuma.

On je sa šeikom Mubarakom Fahadom Al Tanijem još govorio i o mogućnosti unapređenja bilateralnih odnosa, a konstatovano je i da postoji obostrana zainteresovanost za produbljivanje trgovinske saradnje.

„Srbija i Katar su obostrano zainteresovani i za intenziviranje političkih kontakata na najvišem nivou, a šef srpske diplomatije poručio je da bi poseta emira Katara dala poseban i potreban podstrek daljem unapređenju naših sveukupnih bilateralnih odnosa“, stoji u saopštenju.

Selaković je posebnu zahvalnost izrazio zbog pomoći Katara tokom pandemije virusa korona.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.