Šef operative KP-a pisao policijskim starešinama na Severu: Niko ne može da zadrži poziciju ako nema rezultata

Izvor: KosovaPress (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Novinska agencija KosovaPress obezbedila je pisani izveštaj direktora Odeljenja operative Policije Kosova, Rašita Ćaljaja, koji je poslao visokim policijskim starešinama na Severu, gde je pisao o ukupnoj situaciji u policiji u ovom delu Kosova. U ovom izveštaju naglasio je loše rezultate policije na severu i upozorio na smenu nadređenih.

Prema ovom izveštaju, saznaje se da su se dogodili ozbiljni incidenti na Severu Kosova, dok nijedan slučaj nije otkriven, niti su izvršioci uhapšeni.

U ovom izveštaju, kako na albanskom, tako i na srpskom jeziku, rečeno je da je trenutna situacija veoma neprihvatljiva i da se više neće tolerisati.

Ovaj fenomen bi trebalo zaustaviti, navodi se dalje u izveštaju, a kako bi građani na severu počeli da se osećaju bezbednim.

"Niko ne može da zadrži jednu određenu poziciju u Kosovskoj policiji ako nema rezultata. Rezultati su ti koji nas održavaju," navodi se, između ostalog, u ovom izveštaju, poslatom pre četiri dana i sa potpisom direktora Odeljenja za operacije u Kosovskoj policiji, Rašitom Ćaljajem.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.