Sednica SO-a: Severna Mitrovica dobila novog komandira policijske stanice

Major Đorđe Karamarković novi je komandir policijske stanice Kosovske policije u Severnoj Mitrovici. On je imenovan 6. marta, odlukom kosovskog ministarstva unutrašnjih poslova, a na predlog Skupštine opštine Severna Mitrovica, potvrđeno je na jučerašnjoj sednici ove SO. Iako je jedna od tačaka dnevnog reda bio i zahtev kosovskog MUP-a, za dodelu parcela za izgradnju objekata za regionalnu direkciju KP-a i stanicu policije za Severnu Mitrovicu, odbornici o ovome nisu diskutovali, te će to, kako je najavljeno, učiniti na nekoj od narednih sednica. Istovremeno, doneta je odluka o formiranju komisije koja će se baviti položajem osoba sa invaliditetom. 

Dužnost komandira policijske stanice Severne Mitrovice prethodno je vršio Goran Živković.

"Na prošloj redovnoj sednici Skupštine, odgovoreno je na zahtev Ministarstva unutrašnjih poslova i uputili smo predlog sa dva imena za imenovanje komandira naše policijske stanice. U međuvremenu smo dobili odgovor. Odluka tačka jedan, major Đorđe Karamarković imenovan je za komandira policijske stanice. Imenovani iz stava 1. ove odluke obavlja sve dužnosti i odgovornosti određene zakonom na snazi. Odluka stupa na snagu od dana potpisivanja, 6. marta 2017. godine," rekao je predsedavajući SO Severna Mitrovica, Dejan Gurešić, saopštivši odluku kosovskog MUP-a.

Odbornici su, takođe, informisani o zahtevu ovog ministarstva za dodelu parcela za izgradnju objekta regionalne direkcije policije i policijske stanice. O njemu će raspravljati, kako je najavljeno, na narednim sednicama.

"Opštini Severna Mitrovica je upućen zahtev od Ministarstva unutrašnjih poslova da odredi parcele za izgradnju policijske stanice. Lokacija još uvek nije poznata. O tome će se razmatrati na nekoj od narednih sednica. Jedino što možemo da vam kažemo je to da zahtev postoji," objasnila je šefica opštinske administracije Severna Mitrovica, Andrijana Hodžić.

Doneta je i odluka o formiranju komisije koja će raditi na, kako je objašnjeno, unapređenju položaja osoba sa invaliditetom, a koju će činiti sedam članova – iz redova SO, nevladinog sektora i direkcije za socijalna pitanja ove opštine. Odbornicima je, istovremeno, predstavljen nacrt Lokalnog akcionog plana za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom koji će razmatrati i na narednim sednicama. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.