Kosovo se pridružilo Evropskoj mreži stručnog obrazovanja

Izvor: RTK (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; jučerašnje izdanje)

Ministar obrazovanja, nauke i tehnologije (Kosova, prim. red.), Arsim Bajrami, u zvaničnoj je poseti Štutgartu, u Nemačkoj. On je, zajedno sa ministarkom za dijalog, Editom Tahiri, odgovorio na poziv predsednika Evropske fondacije za obrazovanje, profesora doktora Volfganga Šustera – da budu deo Interreg-a, Dunavskog transnacionalnog programa – Edu Lab-a.

Ovaj projekat finansira Evropska unija i tiče se područja najvećih društvenih izazova, kao što su tržište rada, sistem obrazovanja, politika, demografske promene i migracija.

Ovom prilikom, u prisustvu ministra pravde i evropskih poslova Badena, gospodina Gvida Volfa, ministar Bajrami je potpisao sporazum – "Naša posvećenost razvoju mogućnosti za mlade", koji Kosovo čini zvaničnim stalnim partnerom, među više od 15 drugih evropskih zemalja, koje su takođe partneri u ovom projektu.

Dunavski transnacionalni program ima za cilj da poveže obrazovanje sa zapošljavanjem na održiv način. Ovaj program će direktno uticati na zajedničke izaove i potrebe u određenim oblastima, za koje se očekuje da će međunarodna saradnja doneti konkretne rezultate.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.