Sednica Skupštine Kosova o demarkaciji odložena za sredu

Na današnjoj sednici Skupštine Kosova odlučeno je da se nastavak sednice odloži za sredu, u 10 časova. Šefovi parlamentarnih grupa radiće na korekciji Nacrta zakona o ratifikaciji Sporazuma između Kosova i Crne Gore. Odlučeno je da se postigne konsenzus među albanskim političkim partijama. Poslanici svih parlamentarnih klubova su bili prisutni, osim poslanika Srpske liste.

Za poslanike LDK bila je sporna verzija Nacrta zakona koji ima izveštaj vladine komisije koju je predvodio Špejtim Bulići, a u kojem se navodi da sporazumom iz 2015. godine, Kosovo "gubi deo teritorije".

Na to je reagovao i premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, koji je poslanike ovog parlamentarnog kluba okrivio da na taj način i dalje drže građane izolovanim.

Poslanici Samoopredeljenja su naveli da je sporazum štetan i da oni ne žele da glasaju za greške koje je neko drugi ranije potpisao.

Parlamentarne grupe PDK, Socijaldemokratkske inicijative i 6+ su se izjasnile da će podržati sporazum.

Predsednik Skupštine, Kadri Veselji, rekao je da se za sredu poništavaju sva službena putovanja kako bi na sednici bili prisutni poslanici, ministri i premijer.

RTK2

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.