Od danas na mestu ubistva Olivera Ivanovića: "Ne može ovo zlo navek trajati"

"Moram da izdržim, jer ako pokleknem priznaću im da su jači od svega u šta sam verovao. Ne može ovo zlo navek trajati. Jednom će valjda i pravde biti. Nikada, ali nikada neću otići sa Kosova i Metohije," ove reči Olivera Ivanovića uklesane su na mestu kojim je 18 godina prolazio, a gde je 16. januara ove godine ubijen – neposredno ispred svoje kancelarije.

Pred četrdesetodnevni pomen otkrivena je spomen ploča ubijenom Ivanoviću. Pored spomen ploče danas je stajao njegov najstariji sin Nikola Ivanović.

"Sve o čemu je govorio moj otac, napisano je na ovoj ploči," rekao je kratko okupljenim novinarima.

Grupa Mitrovčana u tišini je, paleći sveće i ljubeći ploču, odavala poštu najpoznatijem srpskom lideru sa Kosova i Metohije.

Oliver Ivanović je u kovčegu sa Kosova i Metohije ispraćen za Beograd uz nepreglednu reku ljudi za njim i špalire sa strane. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana. Pred grobom Olivera Ivanovića klekli su direktor Kancelarije za KiM, Marko Đurić, i premijerka Srbije, Ana Brnabić. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.