Sedam dana posle Ristića i Vulović danas u sudu kod EULEX-a

09/12/2014 09:00 – Gradonačelniku Zubinog Potoka određen pritvor od 30 dana
 
Posle višečasovnog saslušanja, gradonačelniku opštine Zubin Potok, Stevanu Vuloviću, određen je pritvor od 30 dana, a oduzet mu je i pasoš, potvrdila je za kosovske medije portparolka EULEX-a, Dragana Nikolić-Solomon.
 
17:30 – EULEX i zvanično potvrdio da je Stevan Vulović na saslušanju, nezvanično – saslušanje još uvek traje

„EULEX može da potvrdi da se gospodin Stevan Vulović dobrovoljno predstavio pred međunarodnim tužiocem. On se trenutno saslušava u Osnovnom sudu u Mitrovici,“ navela je Nikolić-Solomon u pisanom odgovoru za KoSSev.

Prema nezvaničnim informacijama sa kojima raspolaže KoSSev, saslušanje koje je počelo jutros u deset časova, još uvek traje. 

A saslušanje Slaviše Ristića koji se tereti za 15 krivičnih dela je, kada se prošlog ponedeljka i on, takođe, "dobrovoljno" pojavio u Osnovnom sudu u Severnoj Mitrovici, u kojem se sada saslušava i Vulović, primera radi –  trajalo je 5 časova. 

10:44 – Gradonačelnik Stevan Vulović na saslušanju pred EULEX-ovim tužiocem?
 
U ovim trenucima gradonačelnik opštine Zubin Potok, Stevan Vulović, nalazi se na saslušanju pred EULEX-ovim tužiocem, saznaje KoSSev iz više neimenovanih izvora. EULEX ne može ni da potvrdi, niti da demantuje ovu informaciju. Stevan Vulović nije bio dostupan ni na jednom od svojih brojeva telefona. 
 
"Ne možemo još da vam damo zvaničnu potvrdu," rekla je Dragana Nikolić-Solomon u izjavi za KoSSev, odgovarajući na pitanje da li može da potvrdi da se Stevan Vulović nalazi na saslušanju. Ona je dodala da će se javiti čim bude raspolagala sa više informacija.
 

Povezani članci: 

Kojih je 15 krivičnih dela za koja se Ristić tereti

Ristić večeras kući sa porodicom; na saslušanju uskoro i Vulović?

Slaviša Ristić od jutros na ispitivanju kod EULEX-a u sudu u Severnoj Mitrovici

Kako je došlo do izdavanja naloga za hapšenje Stevana Vulovića i Slaviše Ristića

KoSSev je jutros pokušao da stupi u kontakt i sa samim Vulovićem, međutim, on nije bio dostupan ni na jednom od svojih brojeva telefona koje inače koristi. 

 
Jutrošnje saslušanje Vulovića usledilo je samo nedelju dana nakon što se nekadašnji predsednik opštine Zubin Potok, Slaviša Ristić, dobrovoljno pojavio na saslušanju pred EULEX-ovim tužiocem i sudijama u sudu u Severnoj Mitrovici. Tada je istovremeno nezvanično i najavljeno da bi se i aktuelni kosovski gradonačelnik Zubinog Potoka, Stevan Vulović, ubrzo mogao naći na saslušanju, ali i da bi Vulovićev slučaj možda bio i važniji od Ristićevog. 
 
Stevan Vulović se inače tereti za organizovanje bekstva Slobodana Sovrlića iz policijske stanice u Zubinom Potoku, u martu ove godine. 
 
Sredinom jula, Kosovska policija je po nalogu EULEX-ovog tužioca pokušala da uruči poziv za saslušanje Stevanu Vuloviću i Slaviši Ristiću, ali kako se u trenutku uručivanja poziva nisu nalazili na svojim adresama, ubrzo su izdati i nalozi za njihova hapšenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.