Savet bezbednosti u ponedeljak o radu UNMIK-a, učestvuje Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, učestvovaće sutra na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u Njujorku, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova. Jedna od tema sednice biće i rad UNMIK-a.

Na sednici će, kako je saopšteno, biti razmatran Izveštaj generalnog sekretara UN-a, Ban Ki Muna, o radu UNMIK-a u periodu od 16. januara do 15. aprila ove godine. 

A ministar spoljnih poslova Srbije će, kako je najavljeno, u svom izlaganju dati kratak osvrt na Izveštaj i "izneti ocenu aktuelne situacije" na Kosovu i Metohiji, a govoriće i o delovanju UNMIK-a. 

Dačić je poslednji put učestvovao na sednici UN-a posvećenoj Kosovu početkom marta. On je tada istakao da to što ZSO još uvek nije formirana predstavlja "negativnu poruku i srpskoj zajednici i EU". Takođe upozorio je, tada, i na porast verskog ekstremizma na KiM-u, kao i na činjenicu da se do sada, od 220.000 prograninih Srba, vratilo samo 1,9 odsto.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.