Sastali se Kurti i Mustafa: Koalicioni sporazum par dana nakon potvrde rezultata

Sat vremena nakon potvrde izbornih rezultata, lideri Samoopredeljenja, Aljbin Kurti i LDK, Isa Mustafa, sastaće se ponovo i u roku od nekoliko dana najaviti koalicioni sporazum, saopštio je danas Kurti nakon sastanka sa Mustafom, prenosi Koha.

„Preneo sam poziv predsedniku LDK, Mustafi i dobio pozitivan odgovor, sastaćemo se sat vremena nakon potvrde rezultata od strane CIK-a i unutar 72 do 100 sati ćemo imati konačan sporazum o vladajućoj koaliciji“, rekao je danas nakon sastanka sa Mustafom Aljbin Kurti.

Dodao je i da trenutni nacrt harmonizovanog programa upravljanja ima 26 strana, ali i da će radne grupe nastaviti da se sastaju.

S druge strane, Isa Mustafa je saopštio da na sastanku nisu razgovarali o raspodeli ministarskih mesta, već da su preispitali dosadašnji rad radnih grupa.

Upitan o mogućnosti da Srpska lista bude jedan od partnera u vladi, Mustafa je rekao da će on razgovarati sa njima, ali da je konačna odluka na partiji koja je osvojila izbore i ima mandatara.

„Kada je Srpska lista u pitanju, kao i drugi koalicioni partneri, na partiji je koja ima premijersko mesto da preuzme inicijativu i pozove druge u novu vladu, to se odnosi i na LDK. Stoga, buduća dinamika i agenda zavise od prvoplasirane partije na ovim izborima“, rekao je Mustafa.

Kurti je, s druge strane, ponovio da ne želi da Srpska lista bude deo koalicije.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.