Saslušan Zvonko Veselinović zbog iskaza Slobodana Milenkovića da je obezbeđeno milion evra za likvidacije

FOTO: Tanjug

Biznismen Zvonko Veselinović saslušan je danas u Trećem odeljenju beogradske policije zbog tvrdnji Slobodana Milenkovića, inspektora koji je otkrio „Jovanjicu“, na okolnosti da je Veselinović navodno obezbedio milion evra za dva ubistva. Prema navodima Milenkovića, pola miliona evra je obezbeđeno za njegovo ubistvo, a druga polovina za ubistvo inspektora Dušana Mitića.

Prema pisanju Blica, Veselinović se odazvao pozivu, ali i insistirao da ide na poligraf, koji je prošao.

Veselinović je podneo krivičnu prijavu protiv Slobodana Milenkovića zbog lažnog prijavljivanja i klevete, jer kako smatra “ovim lažnim navodima ugroženi su i on i njegova porodica”.

Podsetimo, advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa inspektora Slobodana Milenkovića koji je otkrio imanje „Jovanjica“, saopštila je juče da je za likvidaciju inspektora Milenkovića plaćeno 500.000 evra.

Milenković je ranije prijavio nadležnim organima da mu je ugrožena bezbednost i da ima saznanja da je jedan narko-klan prihvatio ponudu da ga likvidira.

„Prema danas primljenim informacijama za likvidaciju inspektora Milenkovića već je plaćeno 500.000 evra, a sumnja se da je isto toliko plaćeno i za likvidaciju inspektora Mitića. Milenković će nadležne obavestiti o novoj informaciji, kao i o imenu osobe koja je platila likvidaciju, ali i o sumnji po čijem nalogu je plaćena. Neophodno je da policija i tužilaštvo odmah prestanu sa politikantskim igrama prava na život i da sve svoje resurse stave u funkciju sprečavanja zla“, saopštila je kancelarija Tomanović.

Nova.rs

Pročitajte još:

Kancelarija Tomanović: Za likvidaciju Milenkovića plaćeno 500.000 evra, sumnja se da je toliko plaćeno i za MitićaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.