Saracin čestitao Milatoviću pobedu: Sada da dokaže da je prava osoba za evroatlantske integracije

FOTO: Milatović/Boris Pejović
FOTO: Milatović/Boris Pejović

„Novi predsednik će morati da pokaže kako može u realnoj politici da se bavi evroatlantskim integracijama Crne Gore, i on mora da dokaže da je on prava osoba, uz čiju pomoć će nastaviti taj put, zajedno sa rezultatima parlamentarnih izbora koji su pred nama“, očekivanja su specijalnog izaslanika Nemačke za Zapadni Balkan, Manuela Saracina od novog crnogorskog predsednika.

Potpredsednik Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pobedio je na ovonedeljnim izborima u drugom krugu, Mila Đukanovića, čime je okončana njegova trodecenijska vladavina.

Specijalni izaslanik nemačke vlade za Zapadni Balkan Manuel Saracin, koji je juče boravio na Kosovu, u intervjuu za KoSSev portal čestitao je pobedu novom predsedniku Crne Gore, navodeći da je sa njim nekoliko puta razgovarao u prošlosti.

Osvrnuo se i na odlazećeg crnogorskog predsednika Mila Đukanovića, poručivši da njegovi komentari, odnosno to kako prihvata rezultate izbora „pokazuje da ima šanse“.

Ali, s druge strane, kaže, Milatović će morati da pokaže na koji način će u realnoj politici da se bavi evroatlantskim integracijama Crne Gore, te da pokaže da je prava osoba uz čiju pomoć će Crna Gora nastaviti taj put.

„Bićemo kao prijatelji Crne Gore od pomoći i spremni da podržimo Crnu Goru na ovom putu. Ali nismo samo od pomoći, već smo i zahtevni prijatelji“, zaključio je Saracin.

Intervju Manuela Saracina za KoSSev u tekstualnom i video formatu pogledajte u:

Saracin: Priština učinila korak napred u vezi sa ZSO, „progutana teška tema“ 


Šta je o novom predsedniku Crne Gore kazao predsednik Srbije Aleksandar Vučić čitajte u:

Vučić: Dosadašnjem crnogorskom predsedniku Srbija bila kriva za sve, prva oblast za unapređenje saradnje – poverenjePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.