Šapa: Meda sa mitrovičkog šetališta ubijen vatrenim oružjem

FOTO: KoSSev

„Rolf ili Meda, svejedno je kako ste ga zvali, nije više sa nama. Oko 19 časova je ubijen iz vatrenog oružja. Bio je maskota našeg šetališta i obožavan od strane naših najmlađih“, saopštilo je večeras udruženje za zaštitu životinja u Kosovskoj Mitrovici „Šapa“. Policija je obaveštena.

Krupan i miran pas, koji je voleo da se mazi, prilazeći deci i odraslima na šetalištu je još jedan od ubijenih pasa vatrenim oružjem ili otrovom. Šarplaninac Meda, ubijen je tokom trajanja zabrane kretanja za ljude.

Udruženje je sve slučajeve prijavilo policiji. Javnosti nije poznat ishod.

„Ovo je bila svakodnevna slika na mitrovičkom šetalištu. Mnoštvo mališana, dečice u kolicima, omladine, grlile bi ovog mirnog gorostasa. Negovo srce je bilo ogromno. Maskota za koju smo verovali da će podici generacije i generacije mališana. Večeras je pucano u njihovu ljubav“, oprostili su se od Mede aktivisti Šape.

Ovo nije prvi put da su uginuli psi pronađeni na mitrovičkim ulicama. Udruženje „Šapa“ je u više navrata Kosovskoj policiji prijavljivalo trovanja i vlasničkih i napuštenih životinja, međutim, kako navode, „nijedan počinilac nije pronađen i priveden pravdi čak i pored svih kamera u gradu i dokaza koji su pruženi“.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.