Saobraćajna nesreća u Gračanici, povređeno dete, medicinski zbrinut i osumnjičeni

saobraćajna nesreća Gračanica
Foto: KoSSev

Vest je ažurirana

18:50 – Kako KoSSev saznaje u KBC Gračanica povređeno dete je u težem stanju, i prebačeno je u Prištinu radi dijagnostike CT-om. Kancelarija za KiM navodi da se radi o 12-godišnjem L.P. srpske nacionalnosti, i oni potvđuju da je u teškom stanju.
KP: Dete zbrinuto u Prištini, zbrinut i osumnjičeni, brat kazao da on nije pobegao
18:38 – Dete koje je povređeno večeras u nesreći medicinski je zbrinuto u Prištini, kao i muškarac koji je rano večeras, kako se sumnjiči, izazvao nesreću, potvrdio je za KoSSev komandir policijske stanice u Gračanici Bratislav Trajković.
„Brat osumnjičenog je kontaktirao policiju i kazao da njegov brat nije pobegao, već da je i on povređen i da mu je bila potrebna medicinska pomoć“, kazao je Trajković.

Na 30 metara od Doma kulture u Gračanici, rano večeras, došlo je do saobraćajne nesreće kada je vozilo marke „Volksvagen“ bele boje, RKS registarskih oznaka, kako se pretpostavlja na osnovu svedočenja građana koji se trenutno nalaze na licu mesta – naletelo na maloletnu osobu koja je upravljala biciklom, a potom udarilo i u obližnju banderu. Na licu mesta svedoče da je vozač koji je izazvao nesreću navodno pokušao da pobegne.

Prema prvim nezvaničnim informacijama sa terena, dete je prebačeno na medicinsko zbrinjavanje, a naš reporter sa lica mesta javlja da se vide i patike kao i oboreni bicikl, koji se nalazi na oko 20-ak metara od dečjih patika.

saobraćajna nesreća Gračanica
Foto: KoSSev

Pripadnici Kosovske policije upravo vrše uviđaj. Na licu mesta je više policijskih automobila, kao i jedno vatrogasno vozilo.

Saobraćaj je privremeno zaustavljen na ovoj deonici usled čega su kolone vozila veće na obe strane.

Takođe je okupljeno više desetina građana a među njima, neki od njih svedoče da je vozač koji je izazvao nesreću navodno napustio vozilo, te kamionom se udaljio sa lica mesta u pravcu Prištine.

„Dečko je vozio bicikl, izlazio je sa kapije, ovaj je najverovatnije vozio sa preko 150 km, a nema ni tragova kočenja, nema ništa..bandera je pala dole. I kad je video da smo mi izašli ja i ljudi iz komšiluka, a čulo se kao eksplozija, i kad je video da smo svi jurnuli, on je zaustavio neki zeleni kamiončić 06 iz Gnjilana, prvo vozilo koje ja naišlo, naišao je taj gnjilanski kamiončić zeleni. Nije ni pružio pomoć detetu. Dete je ležalo na asfaltu, prebačen je u nesvesnom stanju“, kazao je očevidac Novica Filipović.

On ipak svedoči da je policija uspela da zaustavi kamion, sa kojim je vozač navodno pokušao da pobegne.

Ujedno, veći deo Gračanice trenutno je bez električne energije, kako se pretpostavlja, usled obaranja bandere.

saobraćajna nesreća Gračanica

Foto: KoSSevPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.