Kosnet pozdravio hapšenje policajaca: Niko da ne bude iznad zakona

Filip Kosnet
Foto: Ambasada SAD u Prištini

Američki ambasador u Prištini Filip Kosnet (Philip Kosnett) pozdravio je današnju akciju hapšenja osam policijskih službenika na Kosovu.

„Niko ne treba da bude iznad zakona. Danas, zahvaljujući jednom hrabrom građaninu, Policijski inspektorat uhapsio je osam policajaca. To je pratilo jednogodišnju istragu PIK-a, Kosovske policije i tužilaštva“, naveo je Kosnet u svojoj pisanoj reakciji.

Ohrabrujuće je videti kosovske institucije koje postupaju prema izveštaju jednog građanina za to da odgovaraju policajci, naveo je dalje Kosnet.

„Ako nešto vidite, recite nešto“, dodao je objavljujući i link PIK-a na kojem se prijavljuju slučajevi za koje se sumnja da su nezakonita postupanja policije.

Osam policijskih službenika uhapšeno je ovog jutra na Kosovu pod sumnjom da su izvršili više krivičnih dela. Terete se za zloupotrebu položaja, zlostavljanje na dužnosti, vršenje uticaja i kupovinu, neovlašćeno posedovanje i distribuciju opojnih supstanci.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.