Saobraćajna nesreća kod Kline: Troje poginulo, troje povređeno

Saobraćajna nesreća u Iglarevu, foto: Gazeta Express

Tri osobe su izgubile život i još tri su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas popodne u selu Iglarevo, u opštini Klina, saopštila je Kosovska policija, prenose prištinski mediji.

Jedna žrtva preminula je na licu mesta, druga na putu do zdravstvene ustanove u Klini, a treća na putu do Kliničkog univerzitetskog centra u Prištini. Troje povređenih je, nakon ukazane pomoći, pušteno na kućno lečenje, saopštila je takođe policija.

KP je navela i detalje o tome kako je do nesreće došlo.

„Prema preliminarnim podacima, sumnja se da se nesreća dogodila dok se motorno vozilo VW Pasat kretalo ka Peći i da je, kada je stiglo u Iglarevo, prednjim delom udarilo u autobus koji se kretao ka Prištini i nakon toga je došlo do sudara sa vozilom Jaguar koje se kretalo ka Peći,“ stoji u saopštenju koje prenose mediji.

Podsetimo, Kosovska policija je u više navrata apelovala na vozače da opreznije voze, navodeći i da su 52 osobe za prvih šest meseci ove godine poginule u saobraćajnim nesrećama. Za vikend je takođe, usled saobraćajne nesreće, zabeležen smrtni slučaj – u Južnoj Mitrovici. Nedelju dana pre toga, kod Suve Reke poginula je petočlana albanska porodica sa Kosova, sa troje dece, koja je živela u Švajcarskoj i koja je bila na godišnjem odmoru. Sredinom meseca na putu Uroševac-Gnjilane takođe je poginula jedna osoba.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.