Komentar dana – Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Sinoć oko ponoći u srpsko-bošnjačkom selu Drajčići u Sredačkoj župi kod Prizrena obijene su tri srpske kuće i polomljena ulazna vrata. Slučaj je prijavljen Kosovskoj policiji u Sredskoj, izvršen je uviđaj i za počiniocima se traga.

Nekako se nikako ne dešava, ali bih stvarno voleo da posle vesti da se za počiniocima traga jednom vidim i vest da su počinioci uhvaćeni.

Da bi Kosovo sačuvalo integritet i njegova teritorija ostala netaknuta neophodno je da se postigne jedinstvo stranaka na vlasti i opozicije, smatra Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

Da bi se integritet sačuvao prvo i najvažnije što je neophodno je da se stekne.

Iza poziva ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju da poseti Novi Pazar stoji želja da se čuje i druga strana i sazna kako se vodi dijalog u Briselu, izjavio je na konferenciji za novinare predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća Sulejman Ugljanin.

Ovome se inače ne zna ko je prva, a ko druga strana, ali to posle ovakve izjave zaista nije važno. Uživajmo u izjavi onakvoj kakva jeste. Čist cirkus…

Sveobuhvatna normalizacija odnosa Beograda i Prištine je ključna za evropske integracije Srbije i Kosova, izjavila je danas ministarka za Evropu, integracije i spoljne poslove Austrije Karin Knajsl. Naglasila je da ukoliko Srbija pristupi EU njen odnos sa Rusijom ,,ne mora da trpi i da Beograd sigurno može da pronađe pragmatičan pristup održavanju dobrih odnosa sa Moskvom“.

Da Karin, pragmatizam Beograda uopšte nije sporan i kod nas se poslovično zove “ku…nje”. Sporan je pragmatizam Moskve koji može da usledi, a koji se kod njih poslovično zove “šut u ….”.

Sledeće godine počinju radovi na rekonstrukciji pruge Beograd-Bar, na šta se čekalo 30 godina, a najrealniji rok za završetak ovih radova je 2021. godina, poručila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Na čiji ćemo kraj ministrovanja izgleda, kako stvari stoje, čekati narednih 30 godina.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta.​  

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.