Sami Ljuštaku poverio opštinu svom bratu (dokument)

Izvor: Gazeta Fjala (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Dok je gradonačelnik Srbice Sami Ljuštaku u zatvoru, njegov brat Ukšin će sopstvenim obezbeđenjem čuvati opštinske institucije.

Ovaj posao je od ponedeljka posvećen "bratu brata" za 155.000 evra.

Kompanija "Security Code" u vlasništvu ljudi bliskih gradonačelniku Srbice, Samiju Ljuštakuu, osuđenom na 12 godina zatvora za ratne zločine, pobedila je na tenderu za fizičku bezbednost opštinskih zgrada.

Jedan od vlasnika kompanije, Ukšin Ljuštaku, potvrdio je za Gazetu Fjalja da je dobio tender, jer je, kako kaže, njegova kompanija bila najbolja od njih tri koje su se nadmetale.

On je, takođe, u Skupštini opštini Srbica. Ali, kaže da pozicija koju ima i blizak odnos sa liderom opštine nisu prepreka za kompaniju kojom upravlja da radi svoj posao.

"Ne postoji sukob interesa. Bili smo najbolji i osvojili smo tender," rekao je on za portal "Gazeta Fjalja".

Kompanija "Security Code" je bila pod istragom EULEX-a zbog tendera od 6 miliona sa KEK-om i više puta je kritikovan uticaj i favorizovanje kompanije u nekoliko tendera od strane gradonačelnika, Samija Ljuštakua.

Od 2008. godine, kompanija je dobijala javne tendere i jedna je od onih koja ima godišnji obrt od milion evra.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.