Šalja ponovo na mesto koordinatora kosovske delegacije za dijalog sa BG

Poslanik u kosovskoj skupštini, Bljerim Šalja, imenovan je danas za koorinatora kosovske delegacije za pregovore sa Beogradom. Šalja je tako reizabran za koordinatora, a uprkos činjenici da je kosovska opozicija bojkotovala današnju sednicu, zbog čega, kako navode iz kosovske skupštine, "nije bilo lako imati kvorum". 

"Poslanici su usvojili predlog parlamentarne grupe PDK i parlamentarne grupe LDK za imenovanje poslanika Bljerima Šalje za koordinatora dijaloga sa Srbijom," saopšteno je iz Skupštine Kosova. 

Kosovski mediji navode da je Šalja izglasan za koordinatora uz 56 glasova za, 1 protiv i 4 suzdražanih. 

Tako je Šalja reizabran na mesto koordinatora. Zbog ove pozicije je u februaru i napustio Alijansu za budućnost Kosova, Ramuša Haradinaja, jer je stranka, čiji je bio zamenik predsednika, bila protiv njegovog ulaska u kosovsku delegaciju za dijalog sa Beogradom.

Šalja je bio član pregovaračkog tima Kosova i na konferenciji u Rambujeu i koordinator tima za razgovore o statusu Kosova koji su održavani u Beču.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.