Sahranjen Časlav Milisavljević

Milisavljević Časlav
FOTO: RTV Mir/Printscreen

Novinar, nekadašnji rukovodilac Radija Kosovska Mitrovica u penziji i umetnik Časlav Milisavljević sahranjen je danas na groblju u selu Srbovac, na području opštine Zvečan.

Od Časlava se oprostilo više stotina rođaka, prijatelja, kolega poštovalaca njegovog dela.

Milisavljevićev dugogodišnji prijatelj i kolega Milan Mihajlović, održao je govor u kome je ukazao na to koliko je Časlav bio kreativan, višestran umetnik i podsetio na to da je prvi glas koji se 1982. godine začuo sa talasa Radija Kosovska Mitrovica, bio upravo njegov glas, kao i da je upravo Časlav pokretač likovne kolonije Sokolica, te da su pored porodice, radio i umetnost bili noseći stubovi njegovog života.

Časlav Milisavljević je preminuo 26. septembra u Kosovskoj Mitrovici, u 76. godini. Bio je spiker i novinar, samouki samostalni umetnik, ljubitelj slikarstva, duboreza, krasnopisa i očuvanja srpskog ćiriličnog pisma, kulture i umetnosti uopšte.

Komemoracija Časlavu Milisavljeviću: „Deco, čuvajte radio“

Preminuo Časlav Milisavljević, novinar Radija Kosovska Mitrovica u penzijiPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.