SAD hoće da KBS bude vojska

Izvor: Gazeta Express (tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Predsednik Skupštine Republike Kosovo, Kadri Veselji, tokom njegove zvanične posete Vašingtonu, pored individualnih sastanaka koje je imao sa senatorima i kongresmenima i drugim zvaničnicima u Senatu i Kongresu, sastao se, takođe, sa grupom senatora koju je predvodio Džon Buzman. 

U saopštenju se navodi da su senatori bili iz različitih komiteta i oblasti, dok ih je Veselji informisao o najnovijim dešavanjima na Kosovu, prenosi Koha.

Takođe, Veselji je i imao poseban sastanak sa grupom kongresmena na čelu sa kongresmenom Robertom Aderholdom.

Tokom oba sastanka, Veselji je iskoristio priliku da se zahvali senatorima i kongresmenima za podršku i veliko prijateljstvo koje pružaju Kosovu. Takođe, na ovim sastancima razgovaralo se o mogućnostima da se ta podrška nastavi, ali i da se proširi u pojedinim oblastima, posebno u ekonomskom razvoju i evroatlantskim integracijama Kosova.

Poseban sastanak Veselji je imao sa senatorkom Ajove, Joni Ernst, sa kojom je razgovarao o dosadašnjoj saradnji ove države sa Kosovom, a u interesu rasta i produbljivanja saradnje. Na sastanku je razgovarano o doprinosu institucija za transformaciju Bezbednosnih snaga Kosova u oružane snage, kao i ekonomskoj saradanji između Kosova i Ajove. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.