S protesta u Beogradu protiv događaja na Severu: Kraj Briselskog, nov protest zakazan za subotu ispred ambasade SAD

„Vi nećete da štitite naš narod, nećete da zaštitite naše sunarodnike, mi ćemo. Braćo, dođite u subotu ispred ambasade Amerike da i njima kažemo to šta imamo. To će više da ih (srpsku vlast prim.red.) boli nego da dođemo ispred bilo koje institucije Srbije“, naveli su mladići koji su se sinoć okupili u grupi ispred Skupštine Srbije da protestuju zbog jučerašnje akcije kosovske policije.

Oko stotinjak mladića okupilo se sinoć u Beogradu kod Skupštine Srbije, nakon jučerašnjih dešavanja na Severu protestujući zbog kako su naveli ubjanja Srba na Kosovu.

Skandirali su „Kosovo je srce Srbije“, „Idite na Kosovo“, „Izdali ste Kosovo“, protivili se dogovorima srpskih vlasti sa EU i Prištinom u Briselu

„Dokle god je Briselski sporazum na snazi, to daje legitimitet lažnoj državi Kosovo“, kazao je jedan od govornika, ali su kasnije sagovornici portala Srbin.info naveli da su jučerašnji događaji na Severu zapravo označili „kraj Briselskog sporazuma“.

Sa tog protesta poslata je poruka da će pozvati narod da bojkotuje i kosovske izbore.

Novi protest je zakazan u subotu, 16. oktobra ispred, kako je javio Srbin.info, koji je pratio skup, ambasade SAD u Beogradu u 18 časova. Kako je navedeno na ovom skupu, ovu ambasadu žele da pozovu na odgovornost zbog bombardovanja 1999. godine.

Snimak je Srbin.info kanala

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.