RUE prihvatio odluku Apelacionog suda: Računi od sada po starim tarifama

struja došla sijalica
Ilustracija/FOTO: KoSSev

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Regulatorna kancelarija za energetiku (RUE) prihvatila je odluku kosovskog Apelacionog suda da suspenduje odluku o uvođenju novih tarifa za električnu energiju. Kao rezultat toga, novi računi će doći po starim tarifama, kakvi su bili pre poskupljenja u februaru ove godine.

Žalbom je u sredu potvrđena odluka Osnovnog suda. Iako je odluka tada bila ignorisana, RUE je ipak odlučio da je poštuje.

„RUE je 18. maja 2022. godine primio od Apelacionog suda odluku AA.br. 364/2022, kojom je sud odbio žalbu RUE i potvrdio odluku Osnovnog suda o odlaganju izvršenja rešenja o tarifama za električnu energiju. Kao rezultat stvorene situacije, odbor RUE je 20. maja 2022. godine, na vanrednoj sednici, doneo odluku kojom se odlaže izvršenje odluke V_1489_2022 od 08.02.2022, prema Odluci AA.br.30224/2 Apelacionog suda“, kaže se u saopštenju RUE u petak.

Nakon svetske energetske krize, RUE je u februaru odredio tarifni blok koji bi poskupeo struju preko 800 kWh. Vlada je izdvojila preko 100 miliona evra za pomoć u prevazilaženju krize.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.