Mitrovički Rudar u Bajinoj Bašti okićen sa tri zlata!

Fudbalski klub „Rudar“ iz Kosovske Mitrovice ponovo je na vrhu. Generacije 2014, 2009, i 2015, u subotu i nedelju su u Bajinoj bašti osvojile zlato. U Bajinoj Bašti igrali su po prvi put, a u svoj grad donose tri zlata i tri pehara.

Na turniru „Maksimovic cup“ koji se po prvi put održao ove godine, Mitrovčani su se prijavili u 7 kategorija.

U više turnira u subotu, odnosno, nedelju, u kvalitetnoj konkurenciji, generacija 2012 ispala je u Četvrtfinalu nakon što je zasluženo poražena od ekipe Jedinstva iz Užica.

Poražena je i generacija 2010, takođe u četvrtfinalu turnira koji je osvojila Crvena Zvezda.

Ipak, mališani Rudara, 2014. godište su prošli najbolje, pobedivši sve protivničke ekipe – domaćine FK „Maksimović“, „Bambi Soko“ iz Višegrada, domaćina Fk Slogu, i Sevojno iz Užica, donevši tako klubu novo zlato.

U nedelju su igrale ekipe iz ostalih kategorija – 2009, 2011, 2013 i 2015. godište, a zlato su drugog dana takmičenja odnele Rudarove „bebe“ – 2015, kao i generacija 2009.

„Rudar je jedna velika porodica i ponos Kosovske Mitrovice“, poručuju treneri – braća Idrizović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.