RTV Kim: Smenjen Nebojša Perić zbog reorganizacije, izjave o Kurtiju ili nečeg trećeg?

Foto: RTV Kim

Direktor Odeljenja katastra u Opštini Gračanica, Nebojša Perić, smenjen je sa te pozicije, potvrdio je za RTV Kim gradonačelnik Srđan Popović.

Popović tvrdi da je Perića smenio zbog reorganizacije u Opštini Gračanica. Na pitanje RTV Kim da li smena dosadašnjeg direktora katastra ima veze sa njegovom izjavom o Aljbinu Kurtiju, Popović je ponovio da je u pitanju reorganizacija u ovoj instituciji.

Nebojša Perić nije želeo za RTV Kim da komentariše svoju smenu, rekavši da se za tu izjavu obratimo gradonačelniku Srđanu Popoviću.

Poslednjih dana se spekuliše da je Nebojša Perić smenjen upravo zbog prošlonedeljne izjave u Medija centru, kao i da nije pristao da potpiše odluku o smeni.

Podsetimo, na pitanje novinara Budimira Ničića predstavnicima opština Gračanica, Parteš i Novo Brdo – „Da li je Kurti dobrodošao da poseti vaše opštine i da razgovara sa građanima, odbornicima…? Perić je izjavio: „Mi smo u opštini Gračanica, ali i u svim drugim srpskim sredinama i opštinama sa srpskom većinom tradicionalno dobri domaćini. Svako dobronameran je dobrodošao. Svedoci ste koliko je poseta lokalnih i svetskih zvaničnika bilo upriličeno u Opštini Gračanica, tako da dobrodošli dobronamerni“, kazao je tada Nebojša Perić.

Nakon objavljene vesti „Kurti je dobrodošao ako je dobronameran“ oglasila se Srpska lista saopštenjem sa zajedničkom izjavom gradonačelnika opština Gračanica, Parteš i Novo Brdo u kojem ističu da su izjave njihovih radnika bez težine, te da ne odražavaju njihove stavove, a ubrzo zatim se pročula i vest da je Perić smenjen.

Nezvanično od više izvora bliskih opštini, RTV Kim saznaje i da je Nebojša Perić jedan od mogućih kandidata za gradonačelnika na predstojećim lokalnim izborima, pa se kao glavni razlog za smenu navodi upravo to. Tu potvrdu, međutim, nisu uspeli da dobiju.

Kako god, na mesto novog direktora Odeljenja za katastar imenovan je pravnik, Nebojša Maksimović.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.