RTK objavio video uz tvrdnju da je „Radoičić udario Spirića“; Spirić za Informer posle ‘nestanka’ demantuje?

Radoičić SPirić Kopaonik Grey
FOTO: RTK

Još od ponedeljka kruže izveštaji medija u Prištini o snimku na kojem se vidi kako navodno Milan Radoičić udara drugu osobu. Snimak je juče objavio Javni servis Kosova, uz tvrdnju da je osoba koja je zadobila udarac navodno doskorašnji predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica. Aleksandar Spirić je navodno demantovao ove navode, i to za Informer i to nakon iznenadnog nestanka iz javnosti još od prošlog avgusta i smene sa funkcije. Na snimku žrtva zaista i ne liči na njega.

Pošto se prvo pre nekoliko dana takođe preko kosovskih medija najavilo objavljivanje snimka, on je u međuvremenu i pušten.

„Na snimku RTK vidi se kako Milan Radoičić, vođa agresije oružane terorističke grupe Srbije 24. septembra prošle godine u selu Banjska, brutalno udara Aleksandra Spirića, bivšeg ilegalnog gradonačelnika Severne Mitrovice“, navodi se u jučerašanjem tekstu RTK.

Pozivajući se na svoje izvore, ovaj medij dalje izveštava da se incident navodno dogodio „pre izvesnog vremena“ na Kopaoniku, u hotelu „Grey“, koji je u vlasništvu Radoičića.

RTK navodi i da je pokušao da stupi u kontakt sa Spirićem, ali i da u tome nije uspeo.

Sa druge strane, zamenik Komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kazao je za ovaj medij da Spirić nikada nije pokrenuo postupak protiv Milana Radoičića, odnosno prijavio ga Kosovskoj policiji.

KoSSev portal juče je u više navrata pokušavao da stupi u kontakt sa Milanom Radoičićem kako bi nam potvrdio autentičnost snimka, odnosno da li je, koga i zbog čega udario.

Broj na koji smo ga pozvali nije bio dostupan, dok su SMS i poruke na društvenim mrežama ostale bez odgovora.

Nekadašnji potpredsednik Srpske liste, Milan Radoičić, prema sopstvenom priznanju, predvodnik je grupe Srba i organizator napada koji se dogodio 24. septembra u Banjskoj.

U oružanom sukobu koji se tada dogodio, prvo je u ranim jutarnjim satima na ulazu u selo ubijen narednik redovne jedinice Kosovske policije, a potom i tri člana grupe Srba, dok je više njih ranjeno i uhapšeno.

Radoičića su nakon što je preuzeo odgovornost za organizaciju napada u Banjskoj početkom oktobra meseca uhapsili srpski organi, ali su ga za manje od 48 sati pustili, jer je Viši sud u Beogradu odbio predlog tužilaštva za određivanje mere pritvora.

Gde je Aleksandar Spirić?

I dok se Radoičić ne oglašava, Spirić je sinoć, kako piše Informer, demantovao navode kosovskog javnog servisa da se nalazi na pomenutom snimku.

„Nije tačno, vidi se da nisam ja na tom snimku“, poručio je Spirić u kratkoj izjavi za ovaj tabloid.

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama takođe, kao moguća žrtva identifikovana je osoba sa biznisom u Novom Pazaru, na čijim su proslavama svojevremeno navodno bili vidljivi i pojedini uticajni članovi Srpske liste.

Ukoliko se zaista Spirić i oglasio, bilo bi to prvo njegovo javno oglašavanje nakon iznenadnog nestanka iz javnog života Kosovske Mitrovice od prošlog avgusta, odnosno njegove zvanične smene sa funkcije predsednika Privremenog organa ove opštine krajem oktobra prošle godine, na, kako je saopšteno, „lični zahtev“.

Mesecima unazad je jedna od glavnih gradskih tema bio upravo ‘nestanak’ Aleksandra Spirića, odnosno nikad zvanično potvrđene spekulacije da je on navodno pretrpeo teške batine sa Radoičićeve strane.

Od 28. avgusta, kada smo i dobili prvu informaciju da je on navodno smenjen, nismo uspeli da stupimo u kontakt sa njim, niti smo od Srpske liste bili u prilici da dobijemo odgovor na pitanje šta se tačno dogodilo u slučaju ovog zvaničnika, inače njihovog člana.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.