Rojters: Tači dodeljuje Trampu najviše priznanje nakon ekonomskog dogovora; Grenel čestitao

Hašim Tači Donald Tramp
FOTO: KoSSev

Izvor: Rojters (Tekst je izvorno preveden sa engleskog)

Kosovo će dodeliti predsedniku SAD, Donaldu Trampu, najviše priznanje za ulogu u pomaganju Kosovu i Srbiji da postignu sporazum usmeren ka normalizaciji ekonomskih odnosa.

KoSSev: U međuvremenu se na Tviteru oglasio izaslanik američkog predsednika, Ričard Grenel koji je objavio tekst Rojtersa uputivši čestitku Donaldu Trampu.

Kosovski predsednik, Hašim Tači, u pismu u koje je imao uvid Rojters, obavestio je Trampa da će dobiti kosovsku medalju „Reda slobode“.

Dvoje Trampovih pomoćnika, savetnik za nacionalnu bezbednost, Robert O’Brajan i Ričard Grenel, izaslanik SAD za pregovore između Kosova i Srbije, dobiće predsedničku medalju za zasluge.

Kao deo sporazuma postignutog ranije ovog meseca, Kosovo i Srbija – deo nekadašnje Jugoslavije – složili su se da rade na ekonomskim vezama, dok su aktivnosti povodom političke normalizacije ostavili na čekanju.

U svom pismu Trampu u kojem je izrazio „duboku zahvalnost za vaš lični doprinos u posredovanju u sporazumu“, Tači je pozvao predsednika SAD-a da poseti Kosovo.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.