Rode najavio zajednički sastanak sutra u Berlinu

Uoči sutrašnjih sastanaka u Berlinu nemačkog kancelara sa srpskim predsednikom i kosovskim premijerom, nemački ambasador na Kosovu danas najavljuje i zajednički susret Šolca sa Vučićem i Kurtijem, čiji je domaćin Miroslav Lajčak.

„Kao podršku dijalogu uz posredovanje EU, nemački kancelar Olaf Šolc pozvao je Miroslava Lajčaka koji će biti domačin zajedničkog sastanka sa premijerom Kurtijem i predsednikom Vučićem, uveče u Berlinu“, poručio je Jorn Rode u objavi na Tviteru.

On je takođe potvrdio informacije koje su sada već poznate, a to je da će Šolc pre zajedničkog sa njima imati odvojene susrete.

Rode najavljuje susret Šolca sa Aljbinom Kurtijem, posle kog će oni održati zajedničku konferenciju za medije u 16 časova.

Iako nije najavio sastanak sa Vučićem, potvrdio je da će se „oba sastanka“ fokusirati na koordinisanje „daljih reakcija na ruski rat, agresiju protiv Ukrajine“, kao i političke i ekonomske odnose i regionalnu saradnju.

„Ovi sastanci će takođe poslužiti kao podrška dijalogu između Kosova i Srbije pod vođstvom EU“, dodao je Rode.

Prema do sada poznatim informacijama iz kosovskih medija, sastanak sa Vučićem uslediće u 17.30 časova.

Vučić je danas, povodom sutrašnjih sastanaka, poručio da „ima tremu i da ne očekuje lak razgovor“.

Povezane vesti:

Vučić, Kurti i Lajčak sutra kod Šolca

Express: Nemački kancelar sledeće nedelje sa Kurtijem, Vučićem i Lajčakom u BerlinuPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.