Rikalo sa ambasadorkom Turske i delegacijom TIKA-e o poljoprivredi i ruralnom razvoju

Ministar poljoprivrede, šumarstva i ruralnog razvoja u Vladi Kosova, Nenad Rikalo, sastao se sa ambasadorkom Turske u Prištini, Kvldžm Klć, i delegacijom turske Agencije za saradnju i Koordinaciju (TIKA) na čelu sa predsednikom Odeljenja za Balkan i Jugoistočnu Evropu, dr Mahmutom Ćevikom. Razgovarali su o poljoprivredi i ruralnom razvoju, kao i ciljevima ministarstva u narednoj godini.

Rikalo je posebno naglasio značaj otvaranja pet regionalnih centara koji će biti podrška poljoprivrednim proizvođačima u edukaciji i spona sa inostranim partnerima u cilju razmene iskustava i razvoju etno-turizma, navodi se u saopštenju ovog ministarstva.

Dodaje se da je dr Mahmut Ćevik rekao da je TIKA-a do sada, po standardima EU kroz realizaciju različitih projekata i onih koji su u realizaciji u oblasti poljoprivrede – u 11 zemalja na Balkanu uložila 100 miliona dolara.

"Sa željom da iskustva TIKA-e budu prenesena na terenu, Rikalo i dr Mahmut su se složili da je edukacija i modernizacija poljoprivredne tehnologije od izuzetnog značaja za unapređenje poljoprivrednog i ruralnog razvoja, navodeći značaj organske proizvodnje," dodaje se u saopštenju.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.