RHMZ: Žuti meteo alarm za područje KiM

Republički hidrometeorološki zavod izdao je meteorološko upozorenje za noć između petka i subote.

Sutra uveče u severozapadnim, zapadnim i jugozapadnim krajevima, a u subotu tokom noći i u ostalim delovima zemlje očekuje se pojava obilnih pljuskova sa grmljavinom, koji će ponegde biti praćeni gradom i olujnim vetrom, navodi se na sajtu RHMZ.

Za područje Kosova i Metohije trenutno je na snazi žuti meteo alarm koji signalizira potencijalno opasno vreme. Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku, upozoravaju iz RHMZ.

Kao mogući efekti najavljenih vremenskih prilika navode se: rizik od udara groma, opasnost za život ljudi i životinja, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, rizik od iniciranja pojave vatre, problemi u telekomunikacijama, ali i mogući problemi u transportu električne energije zbog udara groma, moguća lokalna pojava intenzivnih pljuskova, bujica i jakih udara vetra sa štetama na pokretnoj i nepokretnoj imovini.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.