Komentar dana: Nenad Radosavljević

Komentariše: Nenad Radosavljević

Srbija ima snažnu podršku Rusije u odbrani svog teritorijalnog integriteta i suvereniteta na Kosovu i Metohiji, a očekuje je i kada je u pitanju pokušaj Prištine da uđe u INTERPOL, izjavio je ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović. Prema njegovim rečima Srbija nije stala posle prethodne Skupštine INTERPOL-a kada je Kosovo odbijeno i nastavila je da radi sa drugim zemljama po tom pitanju.

Mislim da je i on svestan da mu je sve što priča džabe posle razgolićivanja njegove sumnjive akademske prošlosti koju konačno ni nema. Plagiranje doktorata posle falsifikovanja diplome zaista ništa ne može da popravi. I šta sutra, posle vlasti? Takvi koji nemaju budućnost ni izlaz iz situacije u kojoj su se našli su najopasniji. Takvi su srećom kukavice ali su zato spremni da u nesreću gurnu druge. Moramo biti oprezni.

U periodu od osam meseci koliko su aktuelne takse na uvoz robe iz Srbije i BiH, na teritoriju Kosova plasirano je oko 260 miliona evra manje robe nego u istom periodu prethodne godine, kaže za Večernje Novosti ministar trgovine u Vladi Srbije, Rasim Ljajić. Srpski susedi su sasvim očekivano profitirali od takse koje su vlasti u Prištini uvele na robu iz centralne Srbije, a najviše su se okoristili Grci, Mađari, Slovenci, Bugari, Makedonci i Hrvati.

Šta nas briga. Šta je kosovsko tržište od dva miliona potrošača prema predsednikovim i Rasimovim izvoznim TV dogovorima, za dnevnu upotrebu, sa Turskom od preko 80 i Rusijom sa oko 150 miliona stanovnika.

Govoreći o okruglom stolu održanom na Fakultetu poltičkih nauka u Beogradu, Vučić je ocenio da je to super stvar, ali da je na taj događaj pozvano šest predstavnika Saveza za Srbiju i četiri predstavnika Srpske napredne stranke, pa je samim tim SNS oštećen.

Sasvim bi drugačije stvari stajale da se toj šestorici siledžija suprotstavio silni-hrabri-snažni-neustrašivi on umesto ta četiri nejaka-strašljiva-smotana, a njegova naprednjaka.

Kosovski fudbalski savez zvanično je zatražio od FIFA-e i UEFA-e da zabrani Trepči da se takmiči u Srpskoj ligi, odnosno trećem rangu srpskog fudbala. U dopisu FS Kosova, koje je objavljeno na sajtu te organizacije, prvi čovek Agim Ademi obratio se pismom predsednicima FIFA-e i UEFA-e Đaniju Infantinu i Aleksandru Čeferinu i traži da se, kako je naglasio, „zabrane ilegalne utakmice“.

I tako se povremeno pojavi poneko ko iskompromituje dobru volju i nastojanja dobronamernih da se iz sporta izuzme politika, pa da se mladim ljudima i sportistima dozvoli da se takmiče bez obzira na političke okolnosti koje to sprečavaju. A do juče su pod takvim tretmanom bile upravo članice tog saveza koji sada taj pokvarenjak vodi.Svi navodi iznešeni u ovom tekstu su lični stav autora i ne odražavaju nužno stavove redakcije. KoSSev nije autor teksta 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.