RHMZ izdao upozorenje za četvrtak zbog vremenskih nepogoda

Foto: KoSSev

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je meteorološko upozorenje za sutra, 5. avgust zbog najavljenih kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

Kako navode iz RHMZ, sutra se lokalno očekuju velike količine padavina za kratak vremenski period, pojava grada i kratkotrajno olujni vetar.

Na području KiM danas i sutra na snazi je narandžasti meteo alarm koji signalizira da je vreme opasno, te da su prognozirane opasne vremenske pojave.

Narandžasti meteo alarm na snazi je danas na KiM zbog visokih temperatura, a sutra zbog lokalnih pojava grmljavine sa gradom, kao i jake kiše.

Dalje, iz RHMZ navode, da zbog najavljenih vremenskih pojava sutra, postoje rizici od udara groma, problemi u radu svih uređaja koji koriste električnu energiju, kao i da ovakve pojave mogu da budu opasne po ljude i životinje.

Takođe, kako navode, mogući su rizici od izazivanja požara, problemi u telekomunikacijama, moguće veće štete na pokretnoj i nepokretnoj imovini i u poljoprivredi, a naročito kako navode, u kombinaciji sa jakim vetrom i intenzivnim pljuskovima.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.