Jedna osoba stradala u požaru, u Gojbulji priveden zbog paljenja strnjišta

požar
FOTO: KoSSev

Kosovska policija izvestila je danas da je u požaru u Novom Selu u opštini Mališevo stradala jedna osoba.

Naime, kako navode iz Kosovske policije, muškarac (57) je u utorak u ranim jutarnjim časovima u Dom zdravlja doveden bez znakova života, a smrt je konstatovao medicinski tim.

Iz Kosovske policije navode da se sumnja da je do smrti došlo zbog dima u vazduhu, a nakon što je žrtva otišla do štale koju je zahvatio požar.

Po nalogu tužioca, beživotno telo je poslato na obdukciju na Institut sudske medicine.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana, u selu Gojbulja u vučitrnskoj opštini priveden je muškarac nakon što je zapalio strnjište na svom polju.

Po nalogu tužioca, osumnjičeni je pušten, a slučaj ide redovnim postupkom.

Požari koji traju već par dana na Kosovu se ne stišavaju, usled visokih temperatura, jakog vetra, nemara građana, kao i zbog manjka broja vatrogasaca.

Požari su tokom jučerašnjeg dana bili aktivni u regionu Suve Reke, Prizrena, kod Nacionalnog parka „Prokletije“, Lipljanu i Kosovu Polju.

Iz Kosovske policije za Region Sever upozorili su građane da je podmetanje požara krivično delo i stoga apelovali na maksimalnu opreznost kako bi se zaštitila bezbednost ljudi, životna sredina kao i očuvanje prostora.

Istovremeno, kosovska policija je u prethodna dva dana u više opština započela sa hapšenjima zbog izazivanja i učestvovanja u požarima i ponovo sinoć apelovala na opreznost.

Požar je prethodnih dana izbio i u Mališevu, ali je preksinoć lokalizovan, te nekoliko i u opštini Kosovo Polje, ali su i oni potom stavljeni pod kontrolu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.