Rezultati kandidata Srpske liste po biračkim mestima u opštinama Zubin Potok, Zvečan i Leposavić

Srpska lista miting Srpska lista kampanja Ksenija Božović
FOTO: KoSSev

Kosovska Centralna izborna komisija objavila je rezultate po izbornim mestima za opštine Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. U ovim opštinama najviše glasova osvojili su uglavnom kandidati koji su iz tih opština, ali i primetni su i obrasci po kojima su meštani jedne opštine pretežno glasali. 

Zubin Potok

Glasači u opštini Zubin Potok najviše su glasali za kandidate pod rednim brojem 6, 7, 9, 11 i 12.

Na 15 biračkih mesta u Zubinom Potoku, od svih kandidata Srpske liste, najviše glasova dobio je kandidat iz ovog mesta i zamenik kosovskog ministra za socijalno staranje u ostavci, Miloš Perović (2985). Potom sledi načelnica školske uprave i odbornica u S.O. Severna Mitrovica Jasmina Dedić (2855) i direktorica Nacionalne službe za zapošljavanje i dosadašnja poslanica u Skupštini Kosova, Verica Ćeranić (2478).

S druge strane, građani Zvečana, pretežno su glasali za kandidate pod brojem 1, 2, 3, 4 i 5.

Zvečan

Najviše glasova u ovoj opštini osvojio je bivši ministar administracije i lokalne samouprave, Ivan Todosijević sa ukupno 3.156 glasova. Protiv Todosijevića je Specijalno kosovsko tužilaštvo podiglo i optužnicu zbog navodnog govora mržnje i sudski postupak je u toku.

Zatim sledi Igor Simić, koji je nosilac liste, sa osvojenih 3.016 glasova, potom slede Miljana Nikolić i Zoran Mojsilović, koji su i u prethodnom sazivu sedeli u skupštinskim klupama, sa osvojenih 2.900, odnosno 2.816 glasova. Slavko Simić, koji je do sada bio poslanik u dva  mandata, u Zvečanu osvojio je 2.771 glas.

Leposavić

Građani Leposavića takođe su pretežno glasali za kandidate pod brojem 1, 2, 3, 4 i 5. Najviše glasova u ovoj opštini osvojio je Slavko Simić sa 5.254 glasova.

Zatim sledi Igor Simić sa osvojenih 5.036 glasova, potom slede Zoran Mojsilović i Miljana Nikolić, sa 4.831 odnosno 4.827 glasova, dok je Ivan Todosijević osvojio 4.706 glasova.

Rezultati za biračka mesta u opštini Severna Mitrovica još uvek nisu objavljeni.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.