Revoltiran što su mu u autobusu zatražili masku razbio staklo pa izašao

Izvor: Kallxo (Tekst je izvorno preveden sa albanskog osim naslova koji je adaptiran)

Jedan građanin razbio je prozor na autobusu linije 4 Gradskog saobraćaja u Prištini. Kako je javio Urban Traffic, to je uradio jer mu nije bilo dozvoljeno da ostane u autobusu bez zaštitne maske protiv kovida 19.

„Autobus Gradskog saobraćaja linije 4 koji je prevozio građane koji su putovali na odredište iz parka Grmija prema gradu napao je građanin koji je nakon što mu nije dozvoljeno da u autobusu ostane bez maske, revoltiran, izašao iz autobusa udarajući u autobus i usled toga razbio staklo. Uznemireni su građani i autobusko osoblje“, kaže se u saopštenju Gradskog saobraćaja.

Ovo lokalno javno preduzeće zatražilo je da se više ovako nešto ne ponavlja, jer su rekli da će mere protiv pandemije COVID-19 nastaviti da se primenjuju.

„Zahtevamo da se takvi slučajevi ne ponavljaju i da napadači budu izvedeni pred lice pravde. Mere protiv kovida 19 i dalje će se primenjivati u autobusima i apelujemo na sve građane da nose maske i drže se na distanci dok putuju linijama Gradskog prevoza“, kaže se na kraju saopštenja.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.