Revizor NPP-a večeras pred beogradskom publikom

Gogoljev "Revizor" Narodnog pozorišta Priština, izvodi se večeras, u 20.30, pred beogradskom publikom, na sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta.

Komedija Revizor za temu ima korupciju u carističkoj Rusiji i dodvornički malograđanski odnos u provincijalnim sredinama prema višim instancama vlasti. I dva veka nakon što je napisana, ova komedija je i dalje aktuelna u opisu situacija i karaktera ljudi i mentaliteta u svim društvima na Balkanu i šire, podsećaju iz Narodnog pozorišta Prištine.

Komad je režirao švajcarski reditelj rodom iz Katalonije, umetnički direktor Monbižu teatra u Berlinu, Maurisi Fare.

Glavnu ulogu tumači Milan Vasić, a igraju i Anika Grujić, Bojan Stojčetović, Jasmina Stojiljković i Nebojša Ðorđević iz Narodnog pozorišta u Prištini i gostujući glumci i saradnici prištinskog teatra Aleksandar Mihajlović, Igor Filipović i Bojan Veljović.

Scenograf je Goran Stojčetović, a kostimograf Sara Bradić. Predstava je prethodno odigrana u pojedinim srpskim sredinama na Kosovu – poput Zvečana, Gračanice i Zubinog Potoka.

Ova predstava nagrađena je i specijalnom nagradom kritike na festivalu "Joakim Vujić" u Gračanici prošle godine, a glumac Milan Vasić dobio je nagradu za najboljeg glumca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.