Restrikcije struje zbog radova u Valču, delovi Kosovske Mitrovice po sat vremena bez struje

U Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću danas i sutra se sprovode restrikcije struje, usled radova na transformatoru u Valču. Radi se o pripremnim radovima za zimski period, a isključenja će se vršiti po zonama. U Kosovskoj Mitrovici planirana isključenja su sat vremena bez napona i četiri sa naponom, do 18 časova. U drugim delovima Severa Kosova isključenja će zavisiti od potrošnje, kaže za KoSSev dispičar elektrodistribucije Zoran Obradović.

"To su radovi Elektromreže Srbije na uočenim kvarovima, na kapitalnom transformatoru od 63 megavata. Radimo sa polovičnom snagom i jednim trafoom od 30 megavata. Uočeni su nedostaci i radi se o pripremama za zimski period. Uža gradska zona, što se tiče Mitrovice – planirane restrikcije su četiri sata pod naponom, jedan bez. Što se tiče opštine Zvečan i Leposavić – onoliko koliko imamo energije da podelimo," kaže dalje Obradović.

Problem je, dodaje, što potrošači ne sarađuju:

"Ne isključuju se aparati i onda pravimo i havarijska isključenja."

Isključenja će se vršiti po zonama. Trenutno su bez struje izlaz Rektorat i Betonjerke u Kosovskoj Mitrovici, kao i konzumno područje mesne zajednice Banjska.

"Nakon toga sledi druga grupa izlaz b5, za sat vremena izlaz Sup i redom. Mali Zvečan je planiran za pola 12," pojašnjava Obradović. 

Radovi će trajati danas i sutra, dodaje. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.