Redovne konferencije u Beogradu sutra od 15h – bez novinara, pitanja mejlom

Konferencija za medije
Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Zbog sve veće zabrinutosti novinara, snimatelja i fotoreportera za svoje zdravlje, i nakon prigovora o njihovoj ugroženosti na konferencijama za medije predsednika i članova vlade, kao i stručnjaka, Vlada je saopštila, da će se od sutra redovne konferencije za medije održavati svakoga dana u 15.00 časova, a novinari će postavljati pitanja onlajn, prenosi N1.

Direktan prenos konferencija će kao i do sada raditi Radio-televizija Srbije i Novinska agencija Tanjug, precizirano je.

Novinari će pitanja lekarima i stručnjacima, kako se navodi, morati da dostavljaju najkasnije do 14.30 časova na i-mejl adresu [email protected].

„Učinićemo sve da na konferencijama svi dobiju odgovore na pitanja pristigla do tog vremena“, navela je Vlada.

Inače, pres konferencije kriznog štaba već nedeljama imaju samo dva zvanična kamermana – RTS i Tanjuga, čije signale preuzimaju ostali mediji. Novinari su uvek sedeli na bezbednoj udaljenosti, i nije bilo pritužbi na bezbednost na konferencijama koje su organizovali eksperti stručnog štaba.


Podsećamo, mere opreza na konferencijama za štampu odavno su preduzele u svetu mnoge vlade, ali i Svetska zdravstvena organizacija.

Novinari ne sede u sali, već naprotiv mogu da postavljaju pitanja bilo gde iz sveta. Njihova pitanja se čuju i imaju mogućnost da dodatno traže pojašnjenja.

N1Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.