Reagovao Haradinaj: Ministar Rikalo nije bio uključen u zlostavljanje Albanaca

Izvor: Lajmi (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)Putem saopštenja za medije, premijer Kosova, Ramuš Haradinaj, rekao je da je bio veoma zabrinut reakcijama građana u vezi sa mogućnošću uključenosti člana kabineta, ministra Nenada Rikala, u navodno zlostavljanje građana Prištine tokom 1999.

"Odmah nakon toga, službenim putem i pisanim, zatražio sam od Državnog tužilaštva, KOS-a i Kosovske policije informacije o navodima građana o njegovom učešću u navedenim aktivnostima.

Koha: Specijalno tužilaštvo potvrdilo je u odgovoru KTV-u da će preduzeti sve neophodne korake u vezi sa ovim slučajem, jer nisu ranije obavešteni o navodima stanovnika u naselju "Dardanija" u Prištini.

"Obaveštavam vas da STRK (Specijalno tužilaštvo, prim. red.) juče 09/13/2017, kada su objavljene popodnevne vesti na KTV-u, nije imalo informacije o mogućim inkriminišućim akcijama Nenada Rikala, ministra poljoprivrede Republike Kosovo. Specijalno tužilaštvo Republike Kosovo preduzima odgovarajuće mere u skladu sa Zakonom o krivičnom postupku," rekla je Ljiridona Kozmaći ovoj televiziji.

Iz odgovora koje sam dobio, preko zvaničnih kanala, od tri državne institucije – ne postoje dokazi da je učestvovao u takvim aktivnostima.

Kao premijer, uveravam građane Kosova, ne samo u ovom slučaju, već u bilo kojoj drugoj  sličnoj situaciji, postupaću u skladu sa zakonom i odgovornostima koje imam," rekao je Haradinaj u saopštenju.Pročitajte još: 

Pacoli traži da Haradinaj razreši ministra poljoprivrede Nenada Rikala

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.