Rasprodate ulaznice za koreodramu „700“ u Gračanici u subotu

Ansambl „Venac“ iz Prištine sa sedištem u Gračanici organizuje koreodramu „700“, a povod je 700 godina od izgradnje manastira Gračanica koja će se održati u subotu 3. decembra od 19.30 časova u Domu kulture „Gračanica“. Organizatori poručuju da su usled velikog interesovanja ulaznice rasprodate.

„Nakon ovogodišnjih premijera u Beogradu, Banja Luci i Novom Sadu, Ansambl „Venac“ će uz blagoslov Eparhije raško-prizrenske zaigrati svoj novi program – koreodramu „700“ u mestu gde je i nastala – u Gračanici“, poručuju.

Za isti dan u 12.00 je ujedno najavljena konferencija za medije u Domu kulture u Gračanici, na kojoj će govoriti autorski tim koreodrame.

Tim koreodrame „700“ čine producentkinja „Snežana Jovanović, autor i koreograf Miloš Cile Mitić, reditelj Dragan Elčić. Za muziku je zadužen Zdravko Ranisavljević, a kostimograf je Boris Čakširan.

Produkciju zvuka radi Aleksandar Sofronijević – „AS Studioton Beograd“, a video produkciju „Ramonda production“ Beograd. Uloge u koreodrami igraju Aleksandar Lazić, Jelica Kovačević i Predrag Vasić.

Pokrovitelj ove koreodrame je Ministarstvo kulture Republike Srbije.



Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.