Raskošan muzički talenat Magdalene Savić iz Batusa; Najveća želja joj je da ima klavir

magdalena savić
FOTO: N.Milosavljevič/Printscreen

Trinaestogodišnja Magdalena Savić iz sela Batuse kod Kosova Polja peva, svira klavir, nastupa širom KiM, a najveća joj je želja da ima svoj klavir i da upozna svoju omiljenu pevačicu Jelenu Tomašević.

Skromna i talentovana učenica sedmog razreda Osnovne škole muzički dar je nasledila od majke. Sa samo četiri godine počela je da peva.

„Otkrila mi je talenat majka, jer je i ona pevala kao mala, imala je koncerte i bavila se muzikom. A klavir sam iznenada počela da sviram. Prvo sam želela da sviram gitaru, ali pošto u muzičkoj školi nema odseka za gitaru, izabrala sam klavir. Sviranje klavira je mogu reći neki hobi i zanimanje za muziku uopšte“, priča Magdalena Savić.

Magdalena pohađa treći razred niže Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ iz Prištine u klasi profesorice Anđele Stojković, a već uveliko nastupa širom Kosova.

„Kada sam bila mlađa imala sam nastup sa drugaricom na Tari gde smo osvojile prvo mesto. Učestvovala sam u emisiji ‘Pinkove zvezdice’, što mi je bilo veliko iskustvo. Zatim sam dva puta nastupala na festivalu ‘Carski glasovi’ u Gračanici. Nastupala sam i u Kosovskoj Mitrovici, ali i na sajmu u Beogradu sam imala nastup“, dodaje Magdalena.

Da bi bila uspešna pijanistkinja, potrebno je više sati vežbanja sviranja klavira dnevno, kaže Magdalena, što ona ne može da radi, jer nema svoj klavir.

„Klavir je jako skup i moja porodica nema toliko novčanih sredstava da mi obezbedi klavir“, iskrena je Magdalena.

Kosovsko metohijske pesme su njen najčešći repertoar, a takođe izvodi i zabavnu muziku, i to sa velikom emocijom.

„Najviše volim da pevam etno muziku, a pevam i pop muziku. Omiljena pevačica mi je Jelena Tomašević. Volela bih da nastavim da se muzički školujem i da nastavim da pevam“, poručila je Magdalena.

Osim što prelepo peva, ova trinaestogodišnjakinja želi i da ostane na KiM.

„Želim da živim na Kosovu, zato što je to moj rodni kraj, zbog društva i okoline, jer ja sam tu rođena i tu volim i da ostanem“, naglašava Magdalena.

Svojim vršnjacima Magdalena je poručila da veruju u sebe i da uvek slede svoje snove, a ona je svoj put izabrala, a to je muzika.

Gračanica onlinePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.