Raška-Kraljevo: Sportska oprema, žvake i čokolada krijumčareni u vozilima brze pošte

Srpski carinici su ove nedelje kontrolom magistralnog puta Raška-Kraljevo, kod Bogutovca, otkrili veću količinu sportske garderobe za koju se sumnja da povređuje pravo intelektualne svojine, ali i 40 kilograma krijumčarene čokolade i 4.000 žvaka i to u vozilima brze pošte.

Reč je o zajedničkoj akciji službenika Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja Uprave carina i saobraćajne policije izvedenoj na pomenutom putu, saopštila je Uprava carine.

Tako je, zahvaljujući detaljnim kontrolama, u razmaku od svega trideset minuta, u dva vozila brze pošte, pronađena velika količina neprijavljene garderobe falsifikovanih robnih marki, ali i 40 kilograma čokolade „Milka“ i preko 4000 žvaka „Orbit“.

Nešto pre 19 časova zaustavljen je kombi brze pošte, beogradskih registarskih oznaka, u kome je otkriveno 20 kompleta i 100 gornjih i donjih delova trenerki krivotvorenih marki „Adidas“, „Nike“ i „Versace“.

Kasnije se pojavilo i vozilo „Mercedes Benz Actros“, šabačkih registarskih oznaka, u kome je pronađeno preko 4000 pari čarapa marki „Adidas“ i „Nike“ za koje se takođe sumnja da su krivotvorene.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.