Ranilug: Od bajkera iz Republike Srpske prikupljena pomoć za 6 porodica

Šest socijalno ugroženih porodica u selima Rajanovce i Božinovce, u opštini Ranilug, dobilo je ove nedelje pomoć od moto kluba uz Republike Srbije – "Prnjavor 07". Pomoć je dostavljena i osnovnoj školi "Trajko Perić" u Rajanovcu. Bajkeri podsećaju da je ovo drugi put da članovi njihovog kluba posećuju Kosovo, obilazeći one kojima je, kako dodaju, pomoć zaista potrebna.

U Rajanovce i Božinovce stigli su bajkeri Goran Desić i Igor Psalmister, koji su prehrambene i higijenske proizvode – za porodice, i igračke, školski pribor i desktop računar – za osnovce, dostavili kombijem kojim su i doputovali iz Republike Srpske.

Sakupljenu pomoć dostavili su lično, uz oca Bojana Jevtića iz Korminjana, sa kojim su i odabrali porodice kojima je najhitnije potrebna pomoć.

Ovu simolična donacija, navode Prnjavorci, "od srca je prikupljena za srpski narod na Kosmetu".

Poruke zahvalnosti bajkerima je preneo i predsednik opštine Ranilug, Gradimir Mikić, sa kojima se sastao u opštinskim prostorijama.

Građani Republike Srpske i ranije su neretko pomagali srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji, a posebno preko Odbora za pomoć Srbima na KiM-u iz Republike Srpske, kojim rukovodi Milorad Arlov. O tome čitajte u vestima:

Pomoć Republike Srpske manastiru Budisavci

Za decu sa KiM-a 2.500 paketića iz Republike SrpskePreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.