"Ramuš Haradinaj imaće podršku Srpske liste"; Samoopredeljenje: Vlada bez Srpske i "klana pronto"

Izvor: Ekonomia online (Tekstovi su izvorno prevedeni sa albanskog)

Kandidat za poslanika Alijanse za budućnost Kosova, Daut Haradinaj, rekao je za Ekonomiju onlajn da ni za jednu od stranaka u zemlji ne postoji razlog da ospori sledeću vladu na čelu sa njegovim bratom. Haradinaj je uveren da će novu vladu formirati koalicija PAN, i da će je podržati Srpska lista.

"Mislim da će svi članovi Skupštine imati pravo na svoju reč. Otvoreni smo za saradnju sa svima. Ne verujem da Srpska lista, ili bilo koja politička stranka, ima jake razloge da se suprotstavi novoj vladi," rekao je on.

Ekonomia online > Hadžiju: Vlada bez Srpske liste i klana pronto

Kandidatkinja za poslanicu, Aljbuljena Hadžiju, napisala je na Fejsbuku da Kosovo treba da ima vladu bez Srpske liste i, kako smatraju iz Samoopredeljenja, onih koji pripadaju klanu pronto, prenosi Klan Kosova.

"Kosovu je potrebna vlada koja isključuje klan pronto i Srpsku listu," napisala je Hadžiju, dodajući da je Samoopredeljenje posvećeno tome:

"Svaki dan koji imamo pred sobom, bićemo posvećeni tome. Moramo da živimo volju ljudi, izraženu na izborima 11. juna."

Haradinaj je dalje rekao da će formiranje institucija početi odmah nakon potvrđivanja rezultata i izrazio je uverenje da će imati adekvatnu podršku poslanika za takve stvari.

"Mi očekujemo da se potvrde rezultati i uvereni smo da je koalicija uradila svoj zadatak. Mi smo sigurni da se neće gubiti vreme i verujemo da će formiranje institucija biti veoma brzo, odmah nakon sertifikacije rezultata," potvrdio je Haradinaj.

Daut Haradinaj je govorio i mogućoj kandidaturi za gradonačelnika Dečana na izborima koji će biti održani 22. oktobra.

"Ako stranački organi donesu odluku da budem kandidat, ja ću je poštovati," rekao je on.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.