Rakić: Uspesi opštine Severna Mitrovica, 300 novih radnih mesta, 200.000 evra za privatni biznis

Opština Severna Mitrovica imaće sredstva za otvaranje 300 novih radnih mesta u 2017. godini, ali to ne znači da se sa primanjem radnika "kreće od sutra", već "čim sredstava budu bila dostupna". Ovo je poručio gradonačelnik Severne Mitrovice, Goran Rakić, sa današnje redovne 34. sednice. Sednica je održana u jeku priče o 'dva zida' – rušenja jednog i izgradnje drugog, oba najavljena kao potporna. Radna mesta treba da budu potpora ekonomskom razvoju grada.

"Ove godine prvi put je usvojen naš budžet, od strane resornog ministarstva – na vreme. Do sada su nam sredstva iz budžeta bila na raspolaganju tek od juna meseca, tako da se često dešavalo da ne uspemo da utrošimo sva sredstva. Budžetom smo uspeli da obezbedimo i dodatna novčana sredstva, tako da će opština Severna Mitrovica imati sredstva za 300 novih radnih mesta," rekao je Rakić pred odbornicima.

Odbornici predložili novog komandira Kosovske policije za stanicu Sever

Dnevni red je pod tačkom "razno" dopunjen sa ovim tačkama: "ustupanje zemljišta za izgradnju zgrade opštine Severna Mitrovica" i "izborom komandira policijske stanice Sever, na predlog Ministarstva unutrašnjih poslova".

Za komandira severne policijske stanice odbornici su predložili majora Đorđa Karamarkovića i poručnika Zorana Ristovića, dok će odluku o imenovanju doneti direkcija Kosovske policije u Prištini.

Objasnio je, ipak, da to ne znači da će se već "od sutra" krenuti u realizaciju prijema radnika.

"Konkursi i prijem radnika će biti transparentni, konkursi će trajati najmanje mesec dana, kako bi svi zainteresovani bili upoznati na vreme. Konkursi će biti na svim portalima, u svim medijima," objasnio je, kao i to da će konkursni rok trajati duže od mesec dana.

Na sednici SO na kojoj je glavna tačka dnevnog reda bilo podnošenje godišnjeg izveštaja o radu za 2016. godinu, listani su i opštinski uspesi. Pored novih radnih mesta, najavljeno je i 200.000 evra podrške malim i srednjim preduzećima. Takođe, govoreći o novoj zgradi opštine, Rakić je rekao će ona biti reprezentativna i da se završetak radova, koji su u toku – očekuje u oktobru mesecu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.