Rakić: Sačuvati najvrednije – srpski narod

Upravo je u zgradi amfiteatra Tehničkog fakulteta u Severnoj Kosovskoj Mitrovici zavšena konvencija GI "Srpska". Prenosimo integralni govor kandidata za gradonačelnika, Gorana Rakića:
 
"Država u kojoj sam se rodio je menjala ime četiri puta. Ustavno uređenje je drugačije u odnosu na državu u kojoj sam odrastao. Uspostavljen je novi oblik državnog i političkog uređenja u periodu kada sam sazreo, stekao akademsko zvanje diplomiranog ekonomiste.
 
Bez obzira na naziv države, na ustavno uređenje i politički sistem, bez obzira na akademsku titulu, ja sam rođen kao Srbin, odrastao sam kao Srbin, i sazreo sam kao Srbin. Najveća i najvrednija titula koju ponosito i čestito nosim, koju mi niko nikada ne može oteti i koju nikada nikome neću dati, jeste ta  što sam Srbin. Stanje u našoj državi, u našoj Srbiji, a posebno na našem Kosmetu nikada nije bilo idealno. Nije ni sada, ali mi moramo u ovim teškim vremenima da prihvatimo odgovornost i da budemo nacionalno svesni, i savesni građani države Srbije, da se suočimo sa specifičnom političkom situacijom i da delujemo kako bi stvorili osnovu da to stanje u bliskoj budućnosti bude prihvatljivije i bolje.
 
Sada je neophodno da mi, građani Kosovske Mitrovice, budemo ujedninjeni u borbi i jedinstveni u stavovima, da se prilagodimo trenutnom svetskom poretku, kako bi sačuvali ono najvrednije i najneophodnije na Kosovu i Metohiji, a samim tim i u našoj Mitrovici – srpski narod.
 
Mojim izborom za gradonačelnika, dobićete iskrenog i doslednog vođu u energičnoj i odlučnoj borbi za očuvanje srpskih interesa, a ja vam garantujem da ću svoj mandat iskoristiti za efikasno rešavanje svih problema sa kojima se naši građani svakodnevno susreću i bore.
 
Sve je to moguće ostvariti formiranjem institucija koje će biti priznate i poštovane od strane svih međunarodnih faktora jer one,  na žalost, imaju jak uticaj na naš život i naš opstanak, tako da je neophodno da se prilagodimo postojećoj situaciji i delujemo u skladu sa njom.
 
Izađite na izbore, glasajte za Srpsku, glasajte za Srbiju! Samo zajedničkom i ujedinjenom borbom možemo obezbediti normalan i siguran život svima nama, kako bi u bliskoj budućnosti omogućili bolji standard i stabilniju ekonomsku situaciju svakog pojedinca na ovom području Republike Srbije!
 
Složni Srbi su oduvek bili neustrašivi i nesalomivi orlovi, a protivnici su završavali skrhani i slomljen u njihovim čeljustima. Razjedinjeni Srbi su obični glineni golubovi, a mi smo odavno meta neprijateljskih  nišana.
 
Zato je neophodno da glasate za GI „Srpska“ i tako budete mudri srpski orlovi koji streme ka pobedi, a ne glineni golubovi koji čekaju da budu oboreni. Ne smemo propustiti ovu šansu, ovo je jedini način da iz ove bitke izađemo kao pobednici, a „Srpska“ je jedini metod ostvarenja našeg cilja – ostanak uz Srbiju.
 
Zato, u nedelju, 23. februara, zaokružite broj 31. Zato što je Srpska, zato što smo Srbi, zato što zajedno možemo sve. Glasaj za sebe, glasaj za Srpskiu, glasaj za Srbiju."

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.